Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról
Anglia - A karácsonyi puding sajátos egyvelege a szárított gyümölcsöknek, magoknak és a marhahúsnak. Brandy-vel flambírozva tálalják, és semmilyen hasonlóságot nem hordoz az általunk ismert pudinggal.
Németország - Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a libasült, de fondü is gyakran kerül rá. A legfontosabb fogás mégis a krumplisaláta virslivel.
Lengyelország - A krumplisaláta itt is klasszikusnak számít, ám a lengyeleknél a sült ponty is mindig a karácsonyi menü része. Más halfajták, így például hering is kerülhet az asztalra.
Ausztrália - Aki járt már itt, bizonyára kóstolta a pavlovát, ezt a habcsók alapú desszertet, amelyet Anna Pavlováról, egy orosz balerináról neveztek el. Ropogós héja van, belül puha és könnyű, a tetejét pedig általában gyümölccsel és tejszínhabbal díszítik.
Galambos Dániel